Menu Sluiten

Spel over de lauwers.

Woensdagavond van de spelweek is zoals gebruikelijk voor het spel over de lauwers. De laatste jaren georganiseerd door het J.A.C. Zo ook dit jaar, het valt niet mee om elk jaar weer wat te bedenken.

Zo ook dit jaar, het valt niet mee om elk jaar weer wat te bedenken. Dit was het de bedoeling om met kleine bootjes naar de overkant te varen en weer terug, dan om de snelste tijd. Voor de jeugd ging dat redelijk in deze bootjes. De bootjes waren uitgevoerd met schoepenrad. Zodat je door het rad te draaien vooruit ging. Sturen leek simpeler dan het was. Dan was het de bedoeling om het ene rad sneller laten draaien dan de andere kant. Bij de kinderen waren het een 12  deelnemers. Diegene die het best uit de wedstrijd kwamen waren Mathijs de Boer, Anounk Sikkema en Stein Sikkema

Dit was het de bedoeling om met kleine bootjes naar de overkant te varen en weer terug, dan om de snelste tijd. Voor de jeugd ging dat redelijk in deze bootjes. De bootjes waren uitgevoerd met schoepenrad. Zodat je door het rad te draaien vooruit ging. Sturen leek simpeler dan het was. Dan was het de bedoeling om het ene rad sneller laten draaien dan de andere kant. Bij de kinderen waren het een 12  deelnemers. Diegene die het best uit de wedstrijd kwamen waren Mathijs de Boer, Anounk Sikkema en Stein Sikkema

Ook de grotere jeugd moest het eerst proberen in deze bootjes, maar helaas, de bootjes konden ze niet naar de overkant varen, wel naar de bodem van de lauwers. Daar dat niet de bedoeling was moest er een andere oplossing worden gezocht. Dit werd snel geregeld door de boten die eerder gebruikt waren bij een soort gelijk spel te halen. Twee boten van eigen makelij voorbewogen door roeispanen. Ook voor de volwassenen kon de strijd los. Ook hier een 12 tal deelnemers die de strijd aan gingen om zo snel mogelijk naar de overkant en terug te varen.

De volwassenen hadden er wat moeite mee om deel te nemen. Waarschijnlijk tocht iets van watervrees. De jong volwassenen daarin tegen durfden het wel aan. Jelmer de Boer was naar ons idee een van de oudste jongvolwassene die het zag zitten om de oversteek te maken.

Toch werd er geprobeerd om wat ouderen over te halen. Maar helaas de barbecue en het inwendige vocht had meer aantrekkingskracht dan het water in de lauwers. Niet dat het minder gezellig was. Rond een uur of tien was de strijd beslist voor de ouderen, Merijn Boog was het die de winnaar was. Voor de jongeren was er nog een extra speeltje naar de Lauwers gesleept. Een glijbaan in het water. Zeker een leuke afwisseling waar door de jeugd zeker gebruik van werd gemaakt. Ook de ouderen hadden extra vermaak dat dan in de vorm van een Barbecue en een drankje. Zo kon er nog tot in de kleine uurtjes worden genoten van datgene wat geboden werd.