Menu Sluiten

23e Motortoertocht Visvliet.

Zaterdag 31 augustus was het tijd voor de 23e motortreffen zo als de organisatie het omschrijft. Vanaf half negen konden de opgegeven 27 motorrijders en  11 bijrijders zich melden bij het Bartoleshûs. Altijd een gezellige drukte van rijders, bijrijders en uitzwaaiers. Nadat een ieder zijn of haar bijdrage had gedaan waren er nog wat mededelingen van de leiding.

De nieuwe rijders werden genoemd, deze keer waren het er 4. dorpsgenoten Klaas Kuipers en Emiel Kroezen, oud dorpsgenoot Martin de Wit en zijn zwager Rene Veenstra. Ook werd nog even stilgestaan bij Kees Radema, die ons dit jaar ontvallen is. Kees Heeft jaren op zijn Guzzi de tocht mee gereden. Hierna kon een ieder zich klaar maken voor deze toertocht.

De motoren werden gestart en er werd vertrokken richting de heirweg, zo naar de stationsweg richting Eibersburen, op naar Gaarkeuken. Door naar Zevenhuizen, door het buurtschap Een West. Naar Haulerwijk, langs Veenhuizen, door buurtschap Huis ter Heide, Bovensmilde naar Midden Drente Beilen. Hier stonden Marten v/d Bijl Joost en Sander Mulder klaar om ons van de eerste koffie en of thee te voorzien. Natuurlijk met een kaakie. Ondertussen hadden we de eerste 69 km er op zitten. Na deze eerste stop ging de tocht werde naar het zuiden Dwingeloo, Uffelte, Westerveld, Darp, Ruinerwolde, Oosteinde, Weerwille, Berghuizen, Koekange, Veeringen, de Wolde op naar Zuidwolde, maar we tot ieders grote verbazing de stop leken voorbij te rijden.

Een aantal motorrijders zagen bekenden en wilden de afslag naar de parkeerplaats maken, maar werden door Nicole v/d Bijl en Follie Stokroos doorgestuurd achter de anderen aan. Even later bleek waarom. We moesten even door naar een tankstop waar we de motoren weer van de nodige brandstof konden voorzien.

Hierna was het inderdaad richting de lunchpost bij het tinhuis en het handkarren museum in Zuidwolde. Hier konden ook de inwendige mens worden voorzien van de heerlijke versnaperingen. Zo was er deze keer ook weer een Heerlijke groente soep. Verder uiteraard de broodjes Hamburger en broodjes gezond.

Een heerlijke plaats om even lekker uit te buiken en hier was ook de culturele stop. Liefhebbers mochten het handkarren museum in, waar de mensen van het museum graag het een en ander over hun spullen wilden vertellen En het waren zeker niet alleen handkarren.

Er moest nog even over de prijs worden onderhandeld. Dit werd gelukkig met een handdruk beklonken. Ook was er voor ons een workshop tingieten. Rond drieën werd er verwacht dat iedereen weer op de motor zat, zodat er weer gereden kon worden. Langzaam aan maar weer richting huis.

Naar Echten, bij Pesse langs, we deden voor de tweede keer Beilen aan. Door naar Hogersmilde en zo naar Appelscha. Hier kon er op een terras een drankje werden genuttigd, voor de één een kop koffie voor de ander wat fris, ook konden liefhebbers hier een ijsje nuttigen. We zijn over vele klinkerwegen gekomen, tijdens deze stop moest een van de achterspatborden van een motor werden vastgezet. Met wat tayraps en een fietsenmaker in de buurt, was het zo gefikst, zo bleef de schade beperkt en konden we de verdere reis met een gerust hart aanvangen.

Van Appescha naar Oostellingewerf, Waskemeer, Bakkeveen, Friesepalen richting Surhuisterveen naar Gerkesklooster/ Stroobos op naar Visvliet. Waar zoals gebruikelijk met veel getoeter en lawaai in het dorp nog een extra rondje werd weggegeven. Als laatste kwamen we aan bij de fam. Hiemstra. Waar de barbecue klaar stond. Uiteraard vergezeld van het nodige vocht. Zo kon er tot in de late uurtjes nog even nagepraat worden over, deze mooie tocht van rond de 230 km door het drentse landschap.

Natuurlijk was er voor iedereen een herinnering in de vorm van een kettingschakel met het jaartal. Voor de nieuwelingen een medaille met hun eerste schakel.

Naar het fotoalbum