Menu Sluiten

Verbouwing fase 4

Het Heirhuys is nog volop in ontwikkeling. We zijn in het veleden begonnen met fase 1 de aanschaf. Fase 2 was het aanpassen van de winkel en fase 3 was het klaar maken van de B&B op de boveverdieping.

Fase 4 ging over het isoleren van het dak, het verbouwen van “de andere winkel” daar waar vroeger het speelgoed stond. Daarnaast is er nieuw plafond in gekomen, de ramen van dubbel glas voorzien, de elektriciteit aangepak en een nieuwe keuken geplaatst.

Al met al een project wat veel geld heeft gekost en best veel tijd heeft gevraagd (ook door corona). We hebben dat alles kunnen realiseren door subsidie van het Impulsloket (Nationaal Programma Groningen), Scholtens en Kammingafonds, Buurtfonds Postcode Loterij, VSB Fonds en de gemeente Westerkwartier. Maar natuurlijk ook door de vrijwilligers die ons hebben geholpen.

In april zijn de werkzaamheden zijn de werkzaamheden afgerond. Om nog het laatse deel van de subsidie van de provincie Groningen te krijgen moesten we een eindrapportage inleveren. Die eindrapprtage is hieronder te zien