Menu Sluiten

Sinterklaas in de Etalage

Al ruim 10 jaar spaar ik van alles van en over Sinterklaas. Het is begonnen met mijn oma die ook sinterklaaspapiertjes spaarde. Toen zij nog leefde ben ik hier ook mee begonnen. Inmiddels heb ik al drie plakboeken vol met allerlei verschillende papiertjes. Als het papier heel erg gekreukeld is, strijk ik het eerst. Dan knip ik er een mooi stukje van en plak ik het op. Af en toe plak ik er een naamsticker of versiersel bij dat bij het cadeautje zat.

Naast de papiertjes spaar ik ook andere dingen van Sinterklaas. Zo heb ik een hele stapel lp’s die meestal een prachtige voorkant hebben.

Daarnaast heb ik een mal voor een speculaaspop, chocoladeletter en voor een chocolade Sinterklaas. Ook heb ik stempels van Sinterklaas die eerder op de basisschool gebruikt werden i.p.v. stickers. Verder heb ik een stapel (oude) boeken, de playmobil Sint en Piet,

verscheidene hand- en vingertoppen, pepernootpotten en allerlei andere spullen. Vooral ‘oude’ dingen van Sinterklaas vind ik erg leuk! Elk jaar breidt mijn verzameling zich weer uit.

Al een aantal jaar verzorg ik de Sinterklaas etalage. Dit vind ik erg leuk om te doen! Het blijft daarnaast bijzonder omdat mijn oma (die woonde samen met mijn opa eerst ik het huis waar nu het Visvlieter archief zit) ook altijd aletalages inrichtte. Zo zet ik de ‘traditie’ voort. Daarnaast vind ik het erg leuk om mijn mooie spullen aan anderen te laten zien. 

Groet,
Margrietha Veenstra