Menu Sluiten

Sinterklaas intocht

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver sinterklaas en zijn zwarte pieten vrienden kwamen aan in Visvliet.

Om 14:00 was het al lekker druk bij de brug, waaronder een een dikke 30 kinderen die vol spanning op de sint stonden te wachten. Hoewel het al in het sinterklaas journaal bekend was gemaakt dat de sint dit jaar niet per boot reis was de verwachting toch dat hij met de boot in Visvliet zou komen. Maar niks was minder waar de sint had dit jaar wel een hel luxe vervoer middel tot zijn beschikking…een echte limousine.

Een maal in het dorpshuis aangekomen beloofde het een leuk feestje te worden. De sint riep de kindjes in groepjes bij zich en de pieten deden allemaal gekke dingen maar zorgden er ook voor dat niet een kindje zonder pepernoten kwam te zitten.

Toen het tijd was voor de cadeautjes kwam er een van de pieten binnen met maar 3 cadeautjes ….dat is raar toch er waren 30 kindjes die op een cadeautje zaten te wachten. Dit bleek een grapje te zijn van malle pietje. want toen de meisjes de pakjes open maakten vonden ze alleen een briefje met daarop gefopt!!! groetjes malle pietje. De meisjes waren best een beetje verdrietig dat dit niet een echt pakje was.

Door het leed wat te verzachten zochten de andere pieten snel de echte pakjes en maken alle kinderen blij met een cadeautje. Al met al weer een geslaagd feest…Tot volgend jaar sinterklaas!!

Foto’s Willem de Jong.
Naar het Fotoalbum