Menu Sluiten

Gasten en opening Heirhuys

We hebben er weer een Bed en Breakfast bij. Afgelopen zaterdag heeft de B&B het Heirhuys de deuren geopend, waarbij veel uitgenodigde gasten aanwezig waren om deze feestelijkheid mee te maken.

Deze keer toch wel heel bijzonder, in coronatijd. 1,5 meter afstand en maximaal twee mensen die tegelijk naar boven mochten om het te aanschouwen. Vanaf twaalf uur was het Heirhuys open voor publiek om het pand en natuurlijk de B&B te bewonderen. Op de bovenverdieping zijn twee kamers gerealiseerd; een keuken en een soort van gezamenlijke woonkamer. Er is een landelijke kamer en een stoere kamer. Super mooi ingericht met veelal hergebruikte materialen.

Rond twaalf uur waren de eerste gasten aanwezig, een groep mensen vanuit het hele land die via toerisme Groningen ook in Visvliet een kijkje kwamen nemen. Nadat ze de B&B hadden bewonderd, stond er voor hen een lunch klaar in de Hervormde Kerk.

Na de lunch kwam dominee Eelco Alta hen vertellen dat het eigenlijk helemaal niet zo goed gaat met onze aarde. Hij verkondigde, net als in 1774, de Conjunctie (samengaan) van de planeten. Als de planeten op een lijn kwamen te staan verbranden wij in een poel des vuurs; zo werd er ook nu weer van de kansel verkondigd.

Gelukkig was ook Eise Eisinga in deze dienst aanwezig, die de aanwezigen verzekerde dat dit niet zou gebeuren, niet in 1774 maar ook niet in 2020. Om dat idee kracht bij te zetten heeft hij het planetarium gebouwd.

Hier in Visvliet hebben we de Droomtocht van de stichting Eise Eisinga. De deelnemers mochten deze droomtocht wandelen onder begeleiding van een aantal bestuursleden. Ze vonden het geweldig, dat er zoveel initiatieven zijn in zo’n klein dorp. 

Rond twee uur zat het er voor deze mensen op. Toen was het aan Jan en Ursula om rond drie uur de toegestroomde mensen in het Heirhuys te woord te staan.

Jan mocht de spits afbijten, waarna het de eer was aan Koos Wibbens om daadwerkelijk het lint om het Heirhuys los te maken, om zo ons nieuwe buurthuys en B&B toe te voegen aan ons dorp. Ook mochten de gasten nog een woordje doen en de kinderen van Ursula namen deze gelegenheid graag aan om hen te feliciteren. Als cadeau kregen ze en mooie vlag met daarop B&B het Heirhuys.

Daarna kon een ieder nog even genieten van een hapje en een drankje. Het Heirhuys is in handen van de stichting Visvliet Vitaal. Ursula huurt van deze stichting de Bed en Breakfast om deze te exploiteren. Een taak die zeker met veel passie wordt uitgevoerd. Daar kunnen we als dorp zeker trots op zijn. De afgelopen weken hebben er al meerdere mensen een nacht in de B&B doorgebracht, waaronder onze burgemeester Art van der Tuuk. De mensen die er geslapen en ontbeten hebben zijn vol lof.

Mocht u gasten hebben die ook willen overnachten; B&B het Heirhuys is zeker een aanrader.

Foto’s Willem de Jong , Visvliet Digitaal.