Menu Sluiten

Flyer over glasvezel bij de post

Soms krijgt het Plaatselijk Belang met zaken te maken waar ze niet om heeft gevraagd. Zo zijn we laatst benaderd door het bedrijf Glasdraad, een bedrijf wat in de kleine dorpen glasvezel aan wil leggen. De toon waarop het Plaatselijk Belang is benaderd, is redelijk agressief te noemen. Het kwam er in het kort op neer dat Glasdraad een ambassadeur zoekt die huis aan huis gaat om het glasvezelnetwerk te verkopen. Er zijn echter meerdere partijen die glasvezel in kleine dorpen aan de man willen brengen en daarom heeft het Plaatselijk Belang besloten om geen samenwerking aan te gaan.

Vorige week kreeg het Plaatselijk Belang een mail van Glasdraad, waarin op voorhand excuses werden aangeboden, omdat in de flyer (die vandaag op de mat is gevallen) een samenwerking wordt gesuggereerd. Dit is dus beslist niet het geval. Helaas hebben ze het verspreiden van de flyer niet kunnen of willen voorkomen. We hebben Glasdraad gevraagd of ze een rectificatie willen sturen, maar of dat gaat gebeuren weten we nog niet.

U begrijpt dat het Plaatselijk Belang beslist niet blij is met de flyer die door Glasdraad huis aan huis is bezorgd. Nogmaals: er is geen sprake van samenwerking.

Het Plaatselijk Belang heeft zich door meerdere partijen laten informeren over glasvezel, o.a. is Jan Hut op gesprek geweest. Jan is actief lid van Westerglas, dat het buitengebied collectief van glasdraad wil voorzien. Westerglas is bezig om gedeelten van het Westerkwartier te voorzien van glasvezel. Zo zijn er op dit moment meerdere bedrijven die de intentie hebben om het Westerkwartier van glasvezel te voorzien.
Nu is het niet zo dat het Plaatselijk Belang bezwaar tegen glasvezel heeft, maar het is de vraag of we er als dorpsgenoten iets voor over hebben. Het blijkt dat veel dorpsgenoten best tevreden zijn met de huidige internetverbinding. Glasvezel zal waarschijnlijk voor bedrijven wel voordeel kunnen opleveren.
Uiteraard houd het Plaatselijk Belang de zaken rondom glasvezel in de gaten, maar vooralsnog is er geen enkele samenwerking met welke partij dan ook.