Menu Sluiten

Welkomspaal 3

Zaterdag 3 oktober is ook de derde welkomspaal geplaatst. Het idee is geboren bij het plaatselijk belang. De eerste paal is ook door het plaatselijk belang bekostigd. Daar er in dorp vele positieve geluiden waren over de paal is besloten om alle verbindingswegen te voorzien van een welkomspaal. Zij het dat het plaatselijk belang wel met de kosten zat, zo zijn alle verenigingen aangeschreven of deze mee willen betalen aan de palen. Van de meeste verenigingen kregen we een positief bericht. 
Zo kon het plaatselijkbelang het aanbesteden. Uiteraard door ons eigen metaal bedrijf De Wit IJzerwerken. Zo konden de kosten beperkt blijven, ook de mannen va de Wit hebben een groot deel tijd die er in zit gesponsord.

Vorige week zaterdag heeft het plaatselijk belang de plaats bepaald, er was toestemming van de gemeente maar dan wel op gemeentegrond. Zo moest er binnen de grens een plaats worden bepaald. Op het driehoek tussen de Eise Eisingastraat en de Heirweg leek een goede plaats. Zo werd de gemeente ingelicht en die heeft voor ons de klicmelding gedaan. Je denkt dan hier zullen weinig kabel lopen, maar helaas, ook daar divers leidingwerk in de grond te zitten. Toch is er door de bestuursleden van het PB een plaats bepaald. De eerste schep werd gezet, ach en dan blijkt maar weer dat de grond van Visvliet ook daar vol zit. Eerst wordt er op een stalen paal gestoten, vervolgens een trottoirband leek het wel.

Wij hebben geen idee wat er heeft gestaan. Toch maar even een appje naar onze gemeenteman gestuurd van onze archeologische vondsten. Zijn idee misschien wel een oud welkomsbord, de grapjas. Misschien dat een van jullie het weet, wij zijn nieuwsgierig.

Maar na verwoeste graafwerkzaamheden kon de paal worden geplaatst. We mogen best weer trots zijn op het resultaat.

Ook deze paal is mede gefinancierd door de plaatselijke verenigingen: Plaatselijk Belang, Visvlieter Archief, Ver. Bartoleshûs, St. Visvliet Vitaal (Heirhuys), Gereformeerde kerk, Oranjevereniging, St. Eise Eisinga Visvliet, St. Kinder Vakantie Spelen en St. Visvliet Digitaal (Website).

Het bericht Welkomspaal 3 verscheen voor het eerst op VISVLIET.COM.