Menu Sluiten

Vervanging ‘Groningerbrug’ over het Visvlieterdiep

De gemeente Westerkwartier heeft ons laten weten dat de brug over het Visvlieterdiep aan vervanging toe is. Het streven is om medio september met de vervanging te beginnen en de gemeente wil waarschijnlijk een noodvoorziening voor de voetgangers maken. Ook blijft de inrit naar de Molenweg bestaan. Veel meer weten we nu nog niet. Over het exacte hoe en wanneer worden we op een later moment geïnformeerd.

De gemeente heeft ons benaderd omdat ze graag willen weten wat we van de mogelijke opties vinden. De gemeente biedt ons twee opties, een betonnen variant of een gemetselde variant. Zie foto’s hieronder.

Door Plaatselijk Belang is gevraagd of er bij beide varianten ook de mogelijkheid is om te kiezen voor een ‘bolle’ uitvoering. Hier heeft de gemeente positief op gereageerd.

Het bestuur van Plaatselijk Belang heeft een voorkeur voor de gemetselde brug in een ‘bolle’ uitvoering. Gemetseld, omdat dit goed past bij de huidige nieuwe uitstraling van de Opslag / Visvlieter haven. De ‘bolle’ variant, omdat dit een meer pittoreske toegang tot ons dorp zal geven. Bovendien kan het de snelheid van het verkeer iets beperken.

Uiteraard willen we van onze dorpsgenoten graag horen of zij zich hier in kunnen vinden. Als er bezwaren zijn horen we dat graag. Stuur in dat geval een mail naar plaatselijkbelangvisvliet@gmail.com, dan kunnen we het meenemen in alle overwegingen.
Omdat de gemeente op korte termijn een reactie op het ontwerp van ons wil ontvangen, kan er tot 4 mei worden gereageerd. Reacties na 3 mei kunnen door ons niet meer meegenomen worden.

OPROEP:

De brug krijgt natuurlijk ook een brugleuning. In de uiteindelijke uitvoering daarvan kunnen/mogen we als dorp meedenken. Mocht u een mooi, bij Visvliet passend en realistisch uitvoerbaar idee daarvoor hebben, laat het dan weten. Stuur ook in dat geval een mail naar ons mailadres.

We horen het graag!
Bestuur van Plaatselijk Belang Visvliet