Menu Sluiten

Sinter-Kerst-markt 2019

Het is bijna al een traditie de Sinter- Kerst-markt in ons dorp. De laatste jaren is de organisatie in handen van de Oranjevereniging. Zo ook dit jaar, zij het dat er wat minder kraampjes waren dan voorgaande jaren, gezellig was het zeker. Rond twee uur kwamen de eerste standhouders binnen. Nog even wat opzetten en er kon weer van alles worden verkocht. Naast de mensen die dingen verkochten waren ook diverse stichtingen aanwezig om hun bekendheid te vergroten.

Het Archief/ Oudheidkamer stond er met een mooie kerstboom met kerstballen welke tevens loten waren. Zo kon je ballen en tevens een lootjes komen, altijd prijs. Natuurlijk kon je bij deze stand informatie krijgen over het Archief en of de oudheidkamer.

Ook was het Heirhuys had er een stand, hier kon je wat info krijgen over het doel van het Heirhuys, maar ook over de vorderingen. De stichting Visvliet Vitaal is druk bezig om het Heirhuys voor te bereiden op gasten. Boven zijn ze al in een ver gevorderd stadium van twee kamers voor de bed en breakvast.

Verder waren er stands met zepen en kaarsen, kerststukjes een stand met houtsnijwerk. Waar je de verkoper bezig kon zien met zijn hobby. Slagersworst en noem maar op, eigenlijk wel voor elk wat wils. Ook onze dorps imker stond er met honing, uit eigen dorp zo werd verteld.

Nynke Bosscha kon de diegene die dat wilde van een heuse tattoo voorzien. Zij het dat deze dan op den duur wel weer verdwijnt. Soms toch een mooie bijkomstigheid.  Ook de stichting Eise Eisnga had een hoekje waar ze hun nieuwste projecten lieten zien. Hierover later meer.

Ook dit jaar had de Oranjevereniging de Kerstman uitgenodigd, gelukkig had die er ook weer gehoor aan gegeven en was weer even voor Sinterklaas aan in Visvliet.  Rond vieren was de markt voor het publiek open. Rond vijven was het lekker druk, na zessen begon de drukte wat af te nemen. Toch bleef het in de kantine van het Bartoleshûs nog tot laat gezellig druk.

De Oranjevereniging zelf had buiten in de tent een stand hier werden oliebollen gebakken en verkocht, snert, chocolademelk en broodjes worst verkocht.

In de kantine stond weer het rad van fortuin, er waren vier rondes en een tweetal kinderrondes. Bij de kinderrondes waren er gratis lootjes voor de kinderen. Voor de andere rondes moesten er natuurlijk lootjes worden verkocht. Wel stonden er geweldige prijzen tegenover. In de laatste ronde waren er wat grotere prijzen. Als hoofdprijs was er een grote achterham. Eentje van een kilootje of 15. Voor de winnaar eet smakelijk. Zo bleef het nog tot in de late uurtjes gezellig.