Menu Sluiten

Gemeente Westerkwartier roept leefbaarheidsprijs in het leven

De gemeente Westerkwartier stelt een leefbaarheidsprijs in voor vrijwilligers die zich inzetten voor de samenleving. Er komt een jury- en een publieksprijs. Verenigingen of individuen die zich bijzonder inzetten voor hun omgeving kunnen kans maken op de prijs. Nomineren kan vanaf april, waarna de eerste uitreiking in de zomer van 2020 zal plaatsvinden.

Initiatiefvoorstel
De introductie van de leefbaarheidsprijs volgt op een initiatiefvoorstel van de raadsfractie van Sterk Westerkwartier. Burgemeester Ard van der Tuuk: “Dit is een mooi initiatief en het college heeft het voorstel daarom ook omarmd. We willen met deze prijzen de initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid in het Westerkwartier in het zonnetje zetten en onze waardering laten blijken.”

Twee prijzen
Er zijn twee verschillende prijzen. De juryprijs bestaat uit een oorkonde en een prijzenbedrag. De eerste prijs is €500, de tweede €250 en de derde €100. Daarnaast is er een publieksprijs. De tien genomineerden worden op social media bekendgemaakt. Via de website van de gemeente kunnen inwoners stemmen op hun favoriet. Op deze manier maken de genomineerden ook kans op €500, (1e plaats) €250, (2e plaats) of €100, (3e plaats).

Uitreiking bij Summerproat
De leefbaarheidsprijzen worden jaarlijks uitgereikt tijdens de ‘Summerproat’, die de nieuwjaarsbijeenkomst vervangt. De Summerproat is een informele bijeenkomst georganiseerd door de gemeente Westerkwartier voor inwoners, verenigingen en andere geïnteresseerden. Afgelopen juli vond de eerste bijeenkomst plaats. Aanwezigen waren erg enthousiast over de setting. Nu is besloten de Summerproat jaarlijks terug te laten komen als traditie in combinatie met de prijsuitreiking van de leefbaarheidsprijs.