Menu Sluiten

Sfeervol en gezellig Sint Maartenfeest

Afgelopen zaterdagavond was het weer zover: het jaarlijkse lichtje lopen.
Na de afgelopen weken met zeer veel regen was het de vraag of het deze 11 novemberavond droog zou blijven. Wat hadden we veel geluk, er stond weinig wind, het was helder en het bleef droog. Deze avond kon niet meer stuk. Er waren dan ook veel groepjes met kinderen onderweg met hun mooie zelfgemaakte ballonnen.

Naast de woonhuizen van Visvliet konden de kinderen en hun begeleiders terecht in het Heirhuys. Hier werden ze verwend door zelfgebakken pannenkoeken van Monique Verbeek en Jaap Dijkstra. En dat was smullen geblazen zoals op onderstaande foto’s is te zien.

Ook sommige volwassenen konden hun geluk niet op!

In het Bartoleshus werden de kinderen uitgenodigd om een mooi liedje te zingen. Welmoed Sikkema en Ype Poortinga trakteerden de kinderen daarna op een lekkere snack namens het Bartoleshus.

Onder de mooi verlichte kastanjeboom stonden Jasja Nottelman, Theo Hut en Hilly Gorter van Stichting Eise Eisinga met een vuurkorf waarboven zogenaamde “Mars”mellows geroosterd konden worden. Verder kregen de kinderen een mooie sleutelhanger met daaraan een planeet mee naar huis.

De PKN kerk was ook op de avond van 11 november open. De kinderen werden door Harry Veenstra uitgenodigd om in de kerk te kijken naar een korte animatiefilm. In het filmpje wordt uitgelegd wie Sint Maarten was. De kinderen gingen met een kaarsje de kerk weer uit.

Bron: schooltv.nl

Zo’n twintig kinderen zijn in totaal gespot, een heel mooi aantal! Hopelijk zijn jullie volgend jaar weer van de partij.

Hilly Gorter, 13 november 2023

Het bericht Sfeervol en gezellig Sint Maartenfeest verscheen voor het eerst op VISVLIET.COM.