Menu Sluiten

Koningsdag in Visvliet

Door Janneke Slagter

Saamhorigheidsgevoel in Visvliet op Koningsdag 2020

In de week voor Koningsdag werd het al aangekondigd: het concertgebouworkest speelt op Koningsdag het Wilhelmus en iedereen kan dit thuis mee zingen en spelen. Op de internetsite van het Concertgebouworkest stond bladmuziek voor elk instrument die je je maar kunt bedenken.  Zelfs voor koren, 3 stemmige partijen. Dus het was groots opgezet. En als je daar dan een video van maak en online zet, doe je mee met het vieren van Koningsdag 2020. met vermelding van #Wilhelmus2020

Ik had het eerst wat klein bedacht, als Jochum de muziekbox buiten neerzet, dan ga ik meespelen en dan kan Jochum een video maken. Maar algauw bleek dat overbuurman Rense ook wel mee wilde zingen, en Thea had beloofd even eieren te komen halen op dat moment. Het balletje ging rollen en kwam terecht bij Theun. En hij zette i.s.m. de Oranjevereniging 4 geluidsboxen op het Bartholushus zodat iedereen in Visvliet het Wilhelmus kon horen en mee kon zingen.

Met in acht nemen van de Corona maatregelen stonden uiteindelijk de buren van de Heirweg om  klokslag 10:00 uur op gepaste afstand mee te zingen. Zoon Hans Westerhof uit Zuidhorn kwam met zijn drone langs om het van bovenaf te filmen.

En hij nam nog wat foto’s uit de lucht van ons dorp. Uiteindelijk heb ik er een video van geknipt en geplakt

Het geluid van de boxen liep niet helemaal synchroon, dus het was kiezen met wie er meegezongen moest worden, toch gaf het even een saamhorigheidsgevoel, die dag.
Janneke

Foto,s: Willem de Jong en Jannie Hilberts.
Film: Hans Westerhof