Menu Sluiten

Een Andere WERELD.

Dat was het thema van de Oranjevereniging dit jaar. We zitten even bij de buren, zegt buurvrouw, dit was vast niet wat de Oranjeverenging voor ogen had. Nee zeker niet dit. Maar we zitten wel zeker in een ander soort wereld. Wat er allemaal gaat komen, we hebben geen idee. Hoe gaat onze wereld er in de toekomst uitzien. Voorlopig geen publieke ontmoetingen. Het Plaatselijk Belang heeft zijn eerste digitale vergadering ondergaan. Een bijzondere ontmoeting via de digitale wereld. Maar ja toch draait die wereld door. Maar dan wel Anders. Oftewel een andere Wereld. Of de Oranjevereniging dit voor ogen had, zeker niet. Wel zeker is dat de feestweek niet doorgaat zoals gepland, wat dat aangaat doet de Oranjevereniging hun thema eer aan. Wat de Oranjevereniging gaat doen, betreffende de feestelijkheden, er is nog geen idee. Eigenlijk hebben we helemaal nog geen idee hoe het verder gaat in ons land. Wat beslist ons kabinet, wat worden de regels, wat mag wel en wat niet, wat mag er wel. Voorlopig zijn alle openbare evenementen tot 1 september afgelast. C.q. verboden. Dat zal ook voor ons dorp vele gevolgen hebben. De Feestweek is al afgelast, dan hebben we nog de spelweek. Ook daar heeft het bestuur nog geen uitsluitsel over gegeven. Dan hebben we in ons dorp ook nog diverse wekelijkse activiteiten. De kerk, darten ouderen gym, de oudheidkamer, het Heirhuys. Voorlopig ligt alles nog stil. Ook hebben we nog geen idee wanneer wat weer gaat beginnen. We hebben bij alle besturen gevraagd wat in de planning ligt. Maar voorlopig ligt alles en blijft alles stil liggen.
In ons dorp geen activiteiten op koningsdag, 4 en 5 mei.
Ook de etalage van de oudheidkamer blijft voorlopig voor wat het is. Ook blijft de oudheidkamer voorlopig gesloten.
Voor wat betreft het darten hebben de organisatoren het seizoen afgesloten, zal; er volgend jaar weer met volle moed worden begonnen.
Dit geld ook voor het Klaverjasseizoen. Hierover later meer info.

De Gereformeerde kerk houd geen diensten tot begin Juni. Mocht hierin wat gebeuren, dan houden we jullie op de hoogte.
Ook in ons dorp staan er voor dit jaar nog wel een aantal activiteiten gepland. Hoe dat allemaal gaat, is nog afwachten. Voorlopig houden we ons maar aan de voorschriften.

Voorlopig kunnen we niet anders wensen dan dat een ieder gezond blijft.