Menu Sluiten

Kerststukje maken in het Heirhuys

Afgelopen zaterdag 14 december was er een kerstworkshop in het Heirhuys. Toen we om 14:00 uur binnenkwamen werd het heirhuys al versierd met kerst attributen door Ursula voor het concert door Maple Strike, de volgende dag.

Er was koffie en chocolademelk en langzaam druppelden de deelnemers binnen. Door Anja Mellema van “Mien diverdoatsie” werd heel duidelijk, enthousiast en uitgebreid verteld wat je allemaal kan gebruiken in een kerststukje en ze had kosten nog moeite gespaard door zeer veel verschillende takjes, besjes, struikjes, heersters, balletjes, houtjes, lichtjes, voorbeelden en nog veel meer mee te nemen. En hoe begin je dan? Ik had een glazen schaal mee genomen. Daar werd natte oase ingelegd tot de hoogte van de schaal. En dan maar schuin de takjes er in steken. Totdat de oase niet meer zichtbaar is.

Anja attendeerde op de verschillende kleuren groen. En dan wat kleur er in brengen met rode besjes en witte schijfjes hout. En 3 goudkleurige kerstballen, een twijgje rondbuigen en voila, een prachtig kerststukje is geboren.

Janneke Slagter.
Foto’s Willem de Jong.