Menu Sluiten

Feest 35 jaar Bartoleshûs

De vereniging Bartoleshûs heeft afgelopen zaterdagavond haar 35e verjaardag gevierd.  Voor alle dorpsgenoten was er een bingo en na half tien kon het feestje worden voortgezet in de grote zaal waar de band 2gift uit Groningen speelde. Rond half acht was de gemeenschapsruimte open, daar waren de stoelen en tafels klaargezet voor de bingo. Vlotjes stroomde de gemeenschapsruimte vol, we kunnen rustig zeggen erg vol.

Rond acht uur was het aan voorzitter Piet v/d Veen de spits af te bijten.  Het was 35 jaar geleden dat een aantal dorpsgenoten het voor elkaar hebben gekregen om hier een bij toen nog een aan de basisschool een dorpshuis te krijgen met een gymzaal. Nu 35 jaar geleden en ondertussen al een aantal verbouwingen verder zijn we nog steeds trots op ons Bartoleshûs. Hierover kan je elders lezen op onze site en op de oude site.

Piet na zijn voorwoord plaats achter de bingo tafel om hier samen met de secretaris Mirjam Bakker de bingo te regelen. Een ieder kreeg kosteloos vijf bingo kaarten waarbij er bij elke kaart drie tot vier prijzen waren te winnen. Bij de eerste kaart waren er al vier prijzen te winnen eerst bij de bovenste rij, Winnaar Auke Hiemstra, hierna ging het voor  de onderste rij, winnaar Pieter Verboom.

Nu was het voor de hele kaart, hier waren er twee die bingo riepen, Renske Bosscha en Sylvia v/d Lei, gelukkig was het Bartoleshûs hier helemaal op klaar, Renske mocht een prijs uitzoeken voor de jongeren en Sylvia ging met de boodschappen naar huis. Voor de tweede kaart waren er ook meerdere prijzen. We zullen niet alle prijswinnaars noemen, wel waren er twee hoofdprijzen dat waren de volledig gevulde boodschappen kratten geschonken door de jumbo in Kollum. De laatste kaart was volledig gesponsord door Slagerij Boersema uit Grijpskerk. Vier winnaars deze ronde. De laatste Bingo was van Aukje Sikkema die een vlees feestpakket mee naar huis nam.

De Prijzen van de bingo zijn mogelijk gemaakt door: Jumbo
Kollum, Woonrijk Leegstra Grijpskerk, Woninginrichting Herman Smedes
Grijpskerk, DA Drogisterij De Gaper Grijpskerk, LMB Oldenburger Lutjegast,
Welkoop Kollum, Slagerij Boersema Grijpskerk, Bakkerij Jager Grijpsker, Famoda
Fasion Grijpskerk, Hubo van Duinen Grijpskerk en Hazenberg Grootegast. De
pennen zijn aangeboden door Oosterhof- Holman.

Na de bingo kon het feest worden voort gezet in de grote zaal. Hier stond de coverband 2gift klaar om het feestje muzikaal te omlijsten. In het begin was het nog wat rustig in de zaal, langzaam aan werd het wat voller.

Een overladen zaal kunnen we het niet noemen. Gezellig druk. Had wel wat drukker gekund, maar gezellig was het zeker. Ook nog wat nieuwe dorpsbewoners getroffen.
De band heeft er in elk geval een feestje van gemaakt. Wij als aanwezigen hebben ons best gedaan. Op naar het volgende jubileum.  

Naar het fotoalbum