Menu Sluiten

Een regenachtige, maar gezellige Barbecue van de Oranjevereniging.

Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse barbecue van de Oranjevereniging.
Tijdens het opbouwen mocht er niet geklaagd worden qua weer, voor de avond hing er wel wat regen inde lucht. Zo werden er uit voorzorg wat extra tenten geplaatst, eentje voor over de barbecues en een voor de spelletjes. Want ja een bij de barbecue horen spelletjes.

Gebruikelijk is de schiettent. Ook was er de mogelijkheid weer om spijker te slaan.

Als extra was er dit jaar de Biermarjonet. Een beugel die je over de rug hangt en een plankje aan touwtjes die je met de vingers moet besturen. De beugel achterover te laten hangen komt het plankje met consumptie bij de je mond. Daarna moet er voor gezorgd worden dat het plankje ter hoogte van de mond komt en dan worden gekanteld. Uiteraard voor de een wat meer moeite dan voor de ander. Als je te vroeg kantelt of te veel schommelt, kan het wel zijn dat het drinken niet in de mond beland, maar op je shirt.

Dan maar even warmen bij de barbecue of bij de kachels. Want koud was het zeker niet. In de grote tent stonden twee heaters, die er voor zorgden dat de tent lekker warm was. Door de regen was het toestromende publiek wat mondjesmaat. Toch mag er zeker niet worden geklaagd. De tenten zaten lekker vol, ook van de barbecues werd goed gebruik gemaakt.

Voor de kinderen waren er blokken waar ze mee konden puzzelen. Ook hier werd goed gebruik van gemaakt. En voor de kinderen is het niet belangrijk of het nu wel of niet regent. Ook al regende het pijpenstelen het spelen met de blokken ging gewoon door.

Ook de schiettent had over bezoekers niet te klagen. Daar werd volop gebruik van gemaakt. Er waren uurprijzen en Erik Wilpstra heeft meerdere keren deze uurprijs in de wacht gesleept. Ook Willem Sikkema en Wilco Mulder konden met een worst naar huis. Nou ja naar huis, het bleek ook een lekkernij bij een drankje. Ook het spijkerslaan was een succes. De spijkers konden worden gekocht aan de bar, verder kon men zijn eigen regels aanhouden. Ondanks dat het weer dacht spelbreker te zijn, kunnen we rustig melden dat het een geslaagde avond is geweest.

De Oranjevereniging heeft nog het een en ander op het programma staan. Zo staat er voor eind november de Sinter-Kerst markt gepland en voor volgend jaar de feestweek. De planning is dat deze wordt gehouden van 2 t/m 5 mei 2020. Klik hier voor agenda.

Meer foto’s