Menu Sluiten

Bezoek van de Planetarium medewerkers aan Visvliet.

Tussen het bestuur van de Droomtocht en de medewerkers van het Planetarium in Franeker bestaat een goed contact. Zo werd het bestuur in november 2018 gevraagd om in Franeker een informatiestand in te richten op een symposium georganiseerd door het Planetarium.

In februari 2019 werd het begin van het filmpje voor Kern met Pit opgenomen in het Planetarium waarbij ook de directeur de heer Adrie Warmenhoven te zien is. Het werd dus wel eens tijd dat de Planetarium medewerkers in Visvliet werden uitgenodigd om te zien hoever De Droomtocht inmiddels is gevorderd.

Donderdag 26 september was het zover. Acht van de tien personeelsleden togen na sluitingstijd van het Planetarium naar Visvliet om daar om ongeveer 18.00 uur te worden ontvangen bij het Heirhuys. De huiskamer van Visvliet maakte indruk op de gasten. Deze indruk werd nog groter toen we aan tafel gingen en een heerlijke kop soep en een broodje Heirhuys voorgeschoteld kregen van kok Hennie van ’t Ende. 

Na de maaltijd moesten de paraplus worden opgezocht voor een rondje Visvliet maar dat mocht de pret niet drukken. De Stapstenen werden bezocht, het Mozaïekbankje werd bewonderd, de zonnewijzer

en vervolgens de Drie Objecten aan het Kerkepad. In de stromende regen liepen we door naar het Wiskundige Raadsel. De laatste stop was de boerderij van familie De Wit waar in de schuur de palen van de Planeetwijzer zijn te bewonderen.

Onze gasten waren erg onder de indruk van wat ze zagen. Zoveel enthousiasme en creativiteit in zo’n klein dorp hadden ze niet verwacht. Toen terug naar het Heirhuys om op te drogen en na te praten bij een kop koffie of  thee met een heerlijk stuk eigengemaakte taart van kok Hennie. Directeur Adrie sprak zijn bewondering uit voor De Droomtocht en gaf aan dat het Planetarium graag met het bestuur in gesprek wil over een gezamenlijke folder over het leven van Eise Eisinga. In deze folder zal informatie worden opgenomen over Dronrijp waar Eisinga geboren is en begraven ligt, over Franeker waar het Planetarium staat en over Visvliet omdat Eisinga ook daar heeft gewoond en gewerkt.

Het spreekt vanzelf dat wij als bestuur hier graag aan meewerken. Al met al was het een leuke en gezellige avond.