Menu Sluiten

De Gemeente komt naar je toe!!!

Althans dat was de belofte, nu moeten we het wel wat nuanceren, voordat we dingen gaan verkondigen die niet waar zijn. Dus laten we de gemeente opzich even voor wat het is.

De welzijn organisatie die voor de gemeente werkt “de Schans” komt wel naar ons toe. Of eigenlijk kwam naar ons toe. Afgelopen vrijdag 4 oktober hadden ze een open dag, tijdens deze open dag zijn alle dorpen met een bezoek vereerd. Zo ook ons dorp. Ze hadden hun stand van opgesteld op de stoep langs de Bartolesstraat ter hoogte van het Bartoleshûs. Hier zouden ze staan van 11:15 tot 12:15. Een beetje een regenachtige dag hebben de heer en dames uitgezocht. Maar toch, ze stonden er. Ook de koffie was er klaar.
Het was het van te voren aangekondigd op hun eigen site www.sociaalwerkdeschans.nl en de krant. De bedoeling was om de welzijn stichting te promoten.

De medewerkers van de Schans beiden de mogelijkheid om de inwoners van de gemeente Westerkwartier ondersteuning en hulp bij vragen over gezondheid, geld, leefbaarheid. Vrijwilligerswerk & participeren bij mantelzorg. Deze ondersteuning is altijd gratis.

Voor de gemeente Westerkwartier heeft de schans hun werkplekken verdeeld gelijk aan de oude gemeentes. Zo heeft elke “oude” gemeente zijn eigen email adres bij de Schans.

Voor ons is dat de oude gemeente Zuidhorn. Het email adres voor informatie en ondersteuning is dan zuidhorn@sociaalwerkdeschans.nl uiteraard kan het ook via info@sociaalwerkdeschans.nl

Hun adres is:
Sociaalwerk de Schans
Team Zuidhorn
Lindesteinlaan 44 9351KG Leek
Tel: 0594 745 620
Postbus 50 9460AB Gieten

Foto’s: Jannie Hilberts