Menu Sluiten

Verbouw van het Heirhuys

Voor mensen die regelmatig door het dorp gaan, is het vast wel opgevallen dat inmiddels met de verbouw van de huiskamerwinkel het Heirhuys is begonnen. Al een poosje staat er een steiger voor de voormalige winkel. Er is een begin gemaakt met het vervangen van de kozijnen. Allereerst op de bovenverdieping, want de eerste fase van de verbouw is het inrichten van twee bed en breakfast kamers op de bovenste verdieping.

Het moet eerst minder worden voor het beter wordt is een mooie uitdrukking. Dat geldt ook voor deze verbouw. De wanden op de bovenverdieping zijn grotendeels verdwenen. Nu is mooi te zien hoeveel ruimte er eigenlijk in het pand zit. De beide bed en breakfast kamers krijgen ook een douche en toilet op de kamer en er wordt een keukentje ingericht. De vloer zal voorzien worden van een brandwerende laag en ook zal er aandacht besteed worden aan akoestische isolatie zodat bezoekers geen overlast van elkaar ondervinden.


Er wordt uiteraard geprobeerd om kenmerkende elementen te behouden. Zo is er een hoekkastje dat zeker terugkomt en er zit op de bovenste verdieping een schouw die mogelijk ook behouden kan worden.  

Er komt een nieuwe trapopgang. De huidige trap komt te vervallen en de vrijkomende ruimte wordt bij de winkel getrokken. Daarnaast wordt er boven een toilet gemaakt voor bezoekers van de huiskamerwinkel.

Ook wordt er straks gewerkt aan de verwarming van het pand want op dit moment is er nog geen centrale verwarming. Er is wel al een hoog rendement  verwarmingsketel geschonken, maar die moet nog worden geïnstalleerd.

Als het Heirhuys open is (dan staat het bord buiten voor de deur), dan kun je gerust binnenlopen. Je bent van harte welkom. Vraag dan meteen even hoe het met de verbouw gaat. We leiden je met veel plezier rond en vertellen je over onze plannen.