Menu Sluiten

Uit eten in het Heirhuys

Op woensdag kwam er een flyer in huis waarop stond dat we ons konden laten verrassen met een eenvoudige smakelijke maaltijd van “VAN TENDE “.  Op vrijdag 2 augustus om 18:15 uur konden we aanschuiven in de huiskamer van het HEIRHUUS.  De kosten mochten we deze keer zelf bepalen en we zouden gaan eten met maximaal 10 personen.
Het leek ons leuk om onszelf te trakteren op zo’n bijzonder etentje naast de deur. Ik heb ons opgegeven via de intekenlijst in de huiskamer van het Heirhuys, toen ik woensdags naar de kapper ging.

Op de avond zelf werden we gastvrij ontvangen door Hennie met schort voor, ze was vrolijk in de keuken bezig, en langzaam druppelden de gasten binnen. De tafel was gedekt, gezellig met fleurige groene placemats  en het bestek met een servetje in een hoesje maakte de tafel compleet. Hennie nam zelf de bestelling op voor de drankjes en binnen no time zaten we aan een glaasje water, wijn of fris. Er stonden olijven, soepstengels met hummus op tafel, om de eerste honger te stillen.

Als voorgerecht kregen we een zachte roze bietensoep in een fraai gevormd wit schuitje. Daarna kwamen er vele verschillende gekleurde schotels op tafel.

Gegrilde kippenpootjes (bruin), een romige aardappelgratiën (lichtgeel), aardappelsalade (wit), bietensalade met zoete dadels (roze) en een bosgroene groentesalade met onder anderen boontjes, sla, erwtjes en verschillende tuinkruiden, waaronder koriander en peterselie.  

Het nagerecht bestond uit een bordje met daarop een vierkantje brownie, een glaasje citroenmousse met schijfje sinaasappel, een bekertje tiramisu met blauwe bessen en een aantal donkerrode kersen. We sloten de maaltijd af met een kopje koffie.
Alle hulde voor de kok, Hennie! Het was een luxe maaltijd! Met  (h)eerlijke producten bereid. Wij willen het ieder aanraden, om in zo’n gemoedelijke omgeving met dorpsgenoten zo gezellig en heerlijk samen te eten.

Janneke en Jochum

Ook een keer proberen, dat kan op de volgende data:
16 augustus
20 september
18 oktober
15 november
20 december
Geef je op via hennievantende@hotmail.com