Menu Sluiten

NL Doet, Visvliet weer schoon.

Soms is de vraag, wat is wijsheid. Bijeenkomsten onder de honderd mensen was afgeraden. Dus is er in overleg besloten om bij ons de schoonmaakactie door te laten gaan. Een tiental mensen hadden zich opgegeven om de Rommel in ons dorp te ruimen. Half tien was er koffie in het Heirhuys.  Zo kon er eerst nog even overlegd worden. Met als belangrijkste onderwerp: Corona. En op dit moment kan je daar veel over zeggen. Maar laten we voorop stellen dat iedereen graag wil dat het niet verder gaat. Of dat te voorkomen is. Dat zal de toekomst uit moeten wijzen. Voorlopig houden wij ons even bij dit onderwerp, de schoonmaak dag. Of eigenlijk ochtend. Na dat de koffie ons goed heeft gesmaakt had een ieder een route gekregen.

Of eigenlijk een straat die we van rommel moesten ontzien. Dus op weg. We waren verdeeld in teams van twee personen. Gewapend met vuilniszak, prikker en grijper kon men op pad. Het was heerlijk weer, dat was zeker een wandeling waard. Ook buiten uit werd er afval opgeruimd. Sommigen vonden het geweldig, zo is er geruimd tot aan de pieterzijlsterweg. 

Rond half twaalf was een ieder weer terug. Na een kopje koffie of thee was er ook nog de mogelijkheid om een bord soep mee te eten, met een broodje. Voor de meeste deelnemers een leuke verrassing. De Soep was gemaakt door Ursula en dat lieten de deelnemers zich goed smaken.  Uit naam van het Plaatselijk belang bedankte Jaap de deelnemers. Ondanks dat het beslist niet  erg vuil was in het dorp heeft het toch nog het nodige vuil opgeleverd.

Zo is het zeker de bedoeling om het jaarlijks te doen. Dus op naar volgend jaar, dan liever zonder de kopzorgen over het corona virus.