Menu Sluiten

Visvliet Vitaal wint de Leefbaarheidsprijs Gemeente Westerkwartier.

Afgelopen donderdagavond 19 oktober 2023 was de uitreiking van de Leefbaarheidsprijs en de Sportprijs 2023 uitgereikt in de Vrijborg in Nuis.
De Leefbaarheidsprijs is dit jaar gewonnen door Visvliet Vitaal, De vertegenwoordigers uit Visvliet de dames Jasja Notelman, Nicole v/d Bijl en ansje v/d Hurk Nicole en Ansje zitten beide in de stichting Visvliet Vitaal. Door burgemeester Ard van der Tuuk werden de Oorkondes uitgereikt. Beide winnaars ontvingen naast een oorkonde, een cheque van 500 euro. Alle genomineerden waren uitgenodigd op een feestelijke bijeenkomst in de Vrijborg, in Nuis.

Leefbaarheidsprijs 2023
De leefbaarheidsprijs werd gewonnen door Stichting Visvliet Vitaal, die onlangs drie woningen van de woningbouwvereniging heeft gekocht. Jonge mensen krijgen zo een kans om in Visvliet te blijven wonen. Daarmee slaan ze twee vliegen in één klap: een einde aan de jarenlange leegstand van de woningen én de deelname van jongeren aan de gemeenschap. Ook zetten ze zich in voor het Heirhuys, met een huiskamerfunctie, waar dorpsgenoten en toeristen welkom zijn om elkaar te ontmoeten. Er waren 23 organisaties en/of personen genomineerd voor de Leefbaarheidsprijs.

Sportprijs 2023
De sportprijs werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Deze prijs is bedoeld voor de breedtesport. Breedtesport gaat anders dan topsport, over sport voor iedereen. Sport waarbij gezondheid en plezier een belangrijke rol in spelen. De winnaar, Fietscrossclub De Spartanen, bestaat dit jaar 40 jaar. Volgens de jury is het een club waar iedereen erbij hoort, ongeacht het niveau. Onlangs zijn ze voor het eerst clubkampioen van Nederland geworden. Met het organiseren van landelijke wedstrijden zetten ze de gemeente op de kaart.

Er waren 16 organisaties of personen genomineerd voor de Sportprijs. De gemeente draagt De Spartanen ook voor bij de Breedtesportprijs van de provincie Groningen. Deze sportprijs wordt tijdens het Provinciaal Sportgala op 11 december uitgereikt in Martiniplaza.

Bron: Infoleek.nl
Foto’s: infoleek.nl, Ansje v/d Hurk en Jasja Notelman.

Het bericht Visvliet Vitaal wint de Leefbaarheidsprijs Gemeente Westerkwartier. verscheen voor het eerst op VISVLIET.COM.