Menu Sluiten

Muziekspektakel op 4 juli

Donderdagavond 4 juli was het voor Visvliet een Sky full of Stars (lucht vol met sterren). Een muziekspektakel met allerlei soorten van muziek door het hele dorp heen. De muziek werd verzorgd door de muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier.

De muziekschool geeft jaarlijks een eindconcert, maar deze keer was het anders. Het thema was “Sky full of stars” en om dit thema extra kracht bij te zetten werd de samenwerking met Visvliet gezocht. Er werd uiteraard gedacht aan de Droomtocht van Visvliet. Een tocht die dit thema heel goed vertolkt. Na een aantal vergaderingen was alles beklonken en op 4 juli was het zover. Nadat de muzikanten waren geïnstalleerd, kwamen de bezoekers. Er was voor parkeergelegenheid gezorgd om de drukte in het dorp te weren.

Bij de opslag werd een ieder welkom geheten door het metropoolorkest van Kunstbedrijven Westerkwartier, o.l.v. Roelf Postma. In dit orkest speelde ook oud-Visvlieter Astrid Couperus mee. De Droomtocht heeft op deze plaats een wiskundig raadsel staan. Bij de Opslag werd ook de eerste uitleg gegeven en hier stonden de mensen van de Droomtocht die i.s.m. het Bartoleshûs de koffie verzorgden. In groepen van een 50-tal mensen kon men de geplande route lopen, dit onder begeleiding van een reisleider die een parasol meenam.

De volgende stop was in de Hervormde kerk waar een strijkorkest “Jupiter” (I vow to thee my contry) liet horen o.l.v. Isabelle Doodhagen.

Na dit strijkorkest kon men door naar de oude smederij. Hier speelde op de parkeerplaats het klarinetorkest “Moonlight serenade”, o.l.v. Izebrand de Boer.

In de gereformeerde kerk was een gitaarensemble die “La Luna” vertolkte, dit o.l.v. Willem Pots. Bij de stapstenen van de Droomtocht voerde het Koperorkest en Ons Ideaal Grijpskerk “Star wars” op, o.l.v. Durk Krol. Hierna ging men de Eise Eisingastraat in, waar in het midden van deze straat de slagwerkgroep Procusion “Avatar” speelde, o.l.v. Edwin van der wolf.

Bij de Social Sofa van de Droomtocht stond het Pop-up kinderkoor o.l.v. Nelleke Diepenveen en Annemarieke Bos, die daar hun stemmen ten gehore bracht. Volgens dat thema zou er iemand zijn op mars.

Daarna kon men doorwandelen naar de zonnewijzer, ook een van de objecten van de Droomtocht. Hier speelde het saxofoonorkest o.l.v. Jildou Renema en Mathilde Leemhuis een stuk met het thema Cloudbusting.

Als laatste was er bij het Bartoleshûs het fluit en dwarsfluitorkest, o.l.v Mirjam Kok en Lindy Adema. Nadat er een verhaal was verteld door Aafke Hoek, volledig binnen het thema, werd het slotstuk opgevoerd. Hier waren alle muzikanten neergestreken om gezamenlijk het slotstuk “Hang je schommel aan de maan” te spelen. Het was nooit gezamenlijk geoefend, dus het moest in de uitvoering in een keer goed. Geweldig om zo gezamenlijk de muzikanten te zien spelen en zingen.

Op het sportveld en rond het Bartoleshûs kon men nog nagenieten met een versnapering. Een drankje of een ijsje van Rianna’s IJsboerderij.

Op het sportveld stond ook een jonge DJ die liet zien dat het afspelen van muziek, ook muziek maken is. Daarnaast had hij zelf een hele productie in elkaar gezet. Dit onder leiding van zijn leraar Julian Sembiering.

Naast dat er mensen van de Kunstbedrijven Westerkwartier aanwezig waren om hun kunsten te laten zien, stond er ook een stand van het Archief uit ons dorp en was de organisatie van de Eise Eisinga Visvliet (Droomtocht) aanwezig om het een en ander uit te legen over het de Droomtocht.

Fotograaf: Willem de Jong

Meer foto’s