Menu Sluiten

Jungheinrich in de etalage.

Er staat geregeld een persoonlijke verzameling in de etalage van de oudheidkamer, zo ook nu mijn persoonlijke verzameling van dingetjes van mijn werkgever.

Ondertussen ben ik al weer ruim 30 jaar werkzaam bij Jungheinrich, voor mij was mijn broer Lammert daar werkzaam, toen die besloot naar een andere werkgever te gaan heb ik de stoute schoenen aangetrokken om te solliciteren. Er moesten toen twee mensen worden aangenomen voor noord Nederland. Ik ben toen samen met collega Frank de Vegt aangenomen, Frank voor de regio Friesland en ik voor de regio Groningen. Dacht dat we toen der tijd op een kleine 30 service monteurs zaten en met z’n tweeën in noord Nederland. Nu medio 2020 heeft Jungheinrich een kleine 160 service monteurs en in Noord Nederland zijn er tien monteurs werkzaam.

Door de loop der jaren krijgen we regelmatig dingetjes die je als relatie geschenk weg mag geven. Hiervan is er dan altijd iets wat bij de verzameling kan.

Ook krijgen we elk jaar een Sinterklaas cadeautje, was het vroeger altijd een origineel cadeau van een ander land. De laatste jaren krijgt iedereen een cadeau van zijn eigen vestiging. Voor ons in Nederland wordt er dan vaak wat met kenmerken van Jungheinrich er op.  Nu is het niet zo dat ik bewust ben gaan verzamelen, zoiets groeit door de jaren. Ondertussen staat een groot gedeelte bij ons boven de computer opgesteld. Zeker de heftruckjes is iets waar we zuinig op zijn.  Ook dit was vroeger anders, toen onze jongens kleiner waren werken de kleine heftrukjes vaak gebruikt bij het spelen.

Naast werkkleding hebben we ook geregeld gelegenheidskleding. Dit is vaak bij teambuilding. Natuurlijk neemt dit dan vaak de nodige schade mee. Ondertussen houden we er een verzameling op na.

Wel staan er een aantal bijzondere dingen in, toen ik 25 jaar in dienst was heb ik naast een financiële vergoeding ook een horloge gekregen. Ook heb ik een tijdje in de OR gezeten, ook bij dat afscheid kreeg een cadeautje een pen en briefopener met eigen inscriptie.
ik ben aangenomen op 1 januari 1989, ben nu 31 jaar in dienst. Heb een aanzienlijke kleinere regio dan vroeger, ook Groningen heb ik achter me gelaten. Ben nu voor het grootste deel werkzaam in Friesland samen met nog een zestal collega’s. Op dit moment is mijn grootste klant Friesland Campina in Leeuwarden. Daar hebben we een  50 tal machines rijden. Daarnaast repareren wij ook de aanhangers, batterijen en laders. Hierin zit ik dan ook snel 70 % van mijn beschikbare werktijd.

Want ja daarnaast doen we meer dan alleen bij Jungheinrich. Toch ben ik tevreden met mijn werkgever. Zo ook wel trots op mijn verzameling.  Wel wil ik de kanttekening maken dat Sieta samen met Nittert de etalage heeft ingericht, zelf vind ik dat dit goed gelukt is.

Theun de Wit.