Menu Sluiten

Grofvuil en groenafval

Onze nieuwe gemeente Westerkwartier is een stuk groter geworden. In deze nieuwe gemeente kunnen wij als Visvlieters ons grofvuil brengen bij de tweemat in Grootegast. Hiervoor heb je een milieupas nodig. Deze pas kan je aanvragen bij de gemeente met je digid.
Ook groenafval kunnen we daar brengen. Wel zijn er een aantal voorwaarden. Wij hebben hieronder de voorwaarden van de site van de gemeente overgenomen.

Alle inwoners van het Westerkwartier kunnen hun afval aanbieden bij milieustraat de Tweemat.

De Tweemat is te vinden aan Tweemat 7 in Grootegast. Dit is tussen Grootegast en de Ipo Haaimaweg (nabij Doezum/Kornhorn).

Openingstijden de Tweemat
Maandag tot en met vrijdag van 10.00 -12.00 uur en van 13.00 -16.00 uur zaterdag van 09.00 -14.00 uur.

Betalen met uw milieupas
Het betaalsysteem op milieustraat de Tweemat is geautomatiseerd. Daarvoor heeft u een milieupas nodig. Deze milieupas geeft alleen inwoners van de gemeente Westerkwartier de mogelijkheid hun afval naar de milieustraat te brengen.

Gratis afval
Klein gevaarlijk afval (geen asbest) en wit- en bruingoed kunt u kosteloos bij milieustraat De Tweemat afgeven. Daarvoor is geen milieupas nodig. Er kan wel om uw legitimatie gevraagd worden. U parkeert uw auto op de parkeerstrook aan de rechterkant bij de ingang van de milieustraat. U meldt via de intercom bij de verkoopautomaat dat u gratis afval brengt. De medewerkers van de milieustraat openen dan voor u de slagboom.

Zes dagen in de week gratis groenbrengdag
Inwoners van de gemeente Westerkwartier kunnen tijdens openingstijden gratis groenafval naar milieustraat De Tweemat brengen. Het brengen van groenafval is alleen gratis wanneer uitsluitend groenafval wordt gebracht. Wanneer ook ander afval bij het groenafval zit, wordt alsnog € 15,00 van de milieupas afgeschreven.

Voorschriften aanhanger
Een vracht takken- en snoeiafval mag maximaal bestaan uit een volle kofferbak of een één-assige kar. Aanhangers en de belading moeten aan alle voorschriften voldoen. De politie kan controleren. Landbouw- en vrachtwagens zijn niet toegestaan.

Voor wie?
Milieustraat De Tweemat accepteert uitsluitend afvalstoffen afkomstig van particuliere huishoudens uit de gemeente Westerkwartier.

Voor wie niet?
Bewoners van recreatieparken, bedrijven, verenigingen, scholen, stichtingen en dergelijke, kunnen géén gebruik maken van milieustraat De Tweemat.

Vagroen
Inwoners van de gemeente Westerkwartier kunnen ook op deze locatie gratis groenafval brengen. Informatie en openingstijden.

Openingstijden Vagroen
Op donderdag- en vrijdagmiddag van 12.30 tot 16.00 uur.
Op alle zaterdagen van 10.00 tot 14.00 uur.

Top Milieu Service B.V.

Afvalbrengpunt voor bouw en sloopafval,  bedrijfsafval, grof huishoudelijk afval en groen afval.
Adres:
Industrieweg 16
9804 TG Noordhorn
Telefoon: 0594 505 604

OpeningstijdenTOP
Maandag tot en met zaterdag van 08:00 tot 17:00 uur
Website Top milieu Service