Menu Sluiten

De TKP fietstocht door Visvliet.

Net als vorig jaar kwam de TKP- fietstocht door Visvliet.  vorig jaar hadden drie van de vier afstanden een stempelpost bij het Bartoleshûs in Visvliet. Dat was toen een drukte van belang met 1200 fietsers door het dorp. Dit jaar had alleen de langste  afstand van 330 km een stempelpost in Visvliet. Die fietsers fietsten langs de uiterste grens van de provincie Groningen

Het was even wachten want ze kwamen een uur later dan verwacht. De eerste uren die morgen werd gefietst in de stromende regen. Dat had ook tot gevolg dat de groep kleiner was dan de 75 deelnemers die zich had opgegeven. Nu stopten er maar 50 fietsers. Net als vorig jaar hadden we soep gekookt voor de deelnemers en er was koffie. Aan sommige deelnemers was te zien dat ze al 270 kilometer achter de rug hadden. 

Na een welverdiende rust werd het stalen ros (hoewel dat niet van staal is)  weer beklommen om de tocht voort te zetten naar Stroobos, Opende, de Wilp, Zevenhuizen, Leek en zo weer terug naar Groningen.

De verkoop van soep en koffie leverde niet veel op maar des te leuker waren de dankbare reacties van de deelnemers. Dat werd nog eens onderstreept door een berichtje van de organisatie dat ze van deelnemers hadden gehoord dat de verzorging in Visvliet prima was. We hopen dat volgend jaar weer meer afstanden bij ons stoppen.

Foto’s Willem de Jong.
Meer foto’s