Menu Sluiten

Burgemeester Theun

Voorwoord:
Wetend dat Theun niet zo nodig op de voorgrond hoeft, kreeg hij de vraag of er ook iets op de site mocht over zijn burgemeesterschap. Natuurlijk mocht dat. Want naast alle activiteiten is de site Visvliet.com hem ook zeer dierbaar. Vandaar hier een reactie van Theun zelf. Namens de mensen achter de site: Theun bedankt voor je niet aflatende drive zoveel mogelijk vast te leggen in woord en beeld naast al het andere wat je doet voor het dorp! 

Beëdigd tot Burgemeester door dorpsgenoten.
Vrijdag 25 januari werd ik gebeld door Richard Lamberts van de Streekkrant, Visvliet had het afgelopen jaar verschillende keren in de krant gestaan, ook het komende jaar zal er wel weer van alles zijn te doen. Hij wilde over de planning van het komend jaar een stukje schrijven.
Natuurlijk ben ik voor. De afspraak was snel gemaakt. Vrijdag 1 februari, waar spreken we af was de vraag. Mag bij mij thuis, maar we kunnen ook afspreken in het Heirhuys, Nou dat leek Richard een goed idee. Vindt je het goed dat ik daar een aantal mensen bij uitnodig dan? Was mijn vraag. Natuurlijk hoe meer mensen hoe meer vreugd. Als eerste dit maar even overleggen met Jaap Dijkstra of het allemaal kan. Natuurlijk vond Jaap, hij was van mening dat we van elke vereniging minimaal twee mensen moesten uitnodigen. Dat vond ik nogal overdreven, dat wordt een kippenhok, daar is niemand bij gebaat. Voor mijn gevoel konden we dit best met een paar mensen af. Als we nu mensen uitnodigen die in meerdere verenigingen zitten, hoeven we niet zoveel. Wie hebben er belang bij dat mensen buiten ons dorp over hun activiteiten worden geïnformeerd, die moeten we hebben. Het bestuur van de droomtocht had ik geïnformeerd, verder zou ik wat melden over de Oranjevereniging, het
Plaatselijk Belang en de Website, Jaap zou er zijn voor het Heirhuys en Jan Hut voor het Bartoleshûs verder iemand van het Archief. We hadden dan een paar mensen die het dorp naar mijn idee goed vertegenwoordigen. Natuurlijk mensen mochten als ze dat wilden wel aanschuiven. Maar had Jaap op het hart gedrukt, maak er geen kippenhok van. Vrijdag was
het dan zover. Ik was rond kwart voor vijf in het Heirhuys, Hennie was al druk bezig met de catering, wat ik toch wat overdreven vond, maar goed, als Jaap dat graag wil. Wel leuk als reclame voor Hennie, die door wil in de catering. Ook de Fotograaf van de streekkrant kwam binnen. Denk nog leuk, blij dat we een aantal mensen hebben uitgenodigd. Zo druppelden al meer mensen binnen. Jaap toch maar even gevraagd, heb geen idee, maar hier lopen toch een aantal mensen rond die in geen enkele vereniging zitten. Wist niet zo goed wat daar de meerwaarde van was. Zou even met Richard in gesprek hoe we het zouden doen. Ik hoefde verder niets meer te zeggen, Jaap nam het woord, Het was niet voor een stukje in de krant, het was allemaal om mij te doen. Jaap had het idee opgepakt om mij “Burgemeester van Visvliet” te maken, hiervoor samen met dorpsgenoten plannen voor gesmeed. Ik stond werkelijk perplex. Dit “Burgemeesterschap” werd kracht bijgezet door een ambtsketen Gemaakt in eigen dorp door Nynke Gardenier. Jan Venenma was genodigd om mij de keten om te hangen. In een (voor mij) overweldigende speech werden alle dingen die ik heb gedaan en nog doe genoemd. Nu wil ik toch graag voorop stellen, wat je ook doet, je doet het nooit alleen. Een van de belangrijkste mensen die de dingen die je doet, moet ondersteunen is het thuisfront, Denk ook zeker dat Sieta en kinderen ook zeker een deel van de beloning toekomt. Ook niet te vergeten mede bestuurders, alleen samen krijg je de dingen voor elkaar, Je hebt altijd een positieve insteek nodig. Samen doen we het. Richard heeft deze actie geweldig beschreven in de Streekkrant.

Na dat deze uitkwam was het de beurt aan de radio, Of ik een kort interview wil geven op Radio Noord. Natuurlijk kon dat. Zo zat ik om half twaalf alweer in het Heirhuys voor een interview, Net weer op weg naar
het werk werd ik gebeld door Ronald Niemeijer of ik een interview wilde doen op TV. Zo stonden we rond enen weer thuis voor deze opname. Die dan ’s avonds werd uitgezonden.
De volgende dag blijkt maar weer hoeveel mensen er dan naar Noord kijken. Zelfs in Leeuwarden was het bekend. Van alle kanten ben ik aangesproken. Ga er nu maar weer vanuit dat de rust terugkeerde.

Terug kijkend was het overweldigend. Super bedankt iedereen. Of ik het waar kan maken weet ik niet, zeker is wel dat ik hoop dat jullie als dorpsgenoten en ook daar buiten mij willen blijven ondersteunen. We zijn een klein dorp, maar in onze daden groot.