Menu Sluiten

Kerst in Visvliet.

Ook dit jaar was er weer de mogelijkheid om kerstbomen aan te schaffen in ons dorp. De zaterdag na de Sinterklaas intocht kom men zijn boom weer uit de volkstuin halen. Het Plaatselijk Belang stond daar klaar om mensen te helpen met hun boom. Ook was er de mogelijkheid om nieuwe bomen aan te schaffen.  

Er zijn een 16 tal bomen verkocht, de meesten voor buiten. Dit geeft dan in ons dorp weer een mooi gezicht. Zo kunnen we als dorp met een goed gevoel de kerst tegemoet.

Kerst begint ook in ons dorp op kerstavond, 24 december met een dienst in de Ned. Herv. Kerk (Witte kerk), Rond tien uur was de start en vooraf werden er kerstliederen gezongen. Voorganger was in deze dienst Dominee Anneke Westra.  Er werd in haar overdenking aandacht gegeven aan de problematiek dan de laatste tijd. Stikstof, PFas Dat we vertouwen moeten hebben in onze heer.  Niet dat we maar achterover moeten leunen en maar moeten kijken wat er gebeurt. Maar de aarde besturen op een manier zo als de heer het heeft bedoeld. We hebben de aarde in bruikleen, laten we er zuinig op zijn.  De gezongen liederen werden ondersteund door Trienke Bergsma op orgel en Oege Lesman op trompet. De lezingen werden gedaan door Theun de Wit en Willem de Jong.

Na de dienst welke verzorgd was door de gereformeerde kerk en de plaatselijke stichting oude Groninger kerken was er voor alle gasten Gluwein of warme Chocolademelk. Zo kon er nog even worden nagesproken over de dienst en uiteraard ook andere zaken.

De collecte van deze dienst was voor  Edukans, voor een project voor onderwijs aan Syrische vluchtelingkinderen in o.a. Libanon.

Eerste kersdag was er een kerstdienst in de Gereformeerde kerk. Deze dienst was verzorgd door Welmoed Sikkema, Albert Jan en Heriette Bosboom. Na afloop van deze dienst werden er precentjes uitgedeeld aan de gasten. Daarna was het voor ieder zijns weegs. Nog even de laatste voorbereidingen doen voor de kerst. Of misschien gewoon lekker hangend op de bank. Wij als redactie hopen dat je fijne kerstdagen hebt gehad.

Op naar oud en Nieuw en hopende op een gezegend 2020.   

Foto’s Willem de Jong.