Menu Sluiten

Een zuinig Bartoleshûs

Ze zijn goed op weg, het bestuur van ons dorpshuis het Bartoleshûs, op naar een zuinig Dorpshuis. Na dat het nieuwe dak is geplaatst, de verlichting is vervangen door zuinige led verlichting. Werd er afgelopen zaterdag weer druk gewerkt door de heren van het bestuur met hulp van vrijwilliger Frank Jansing. Nog een van de dingen die gedaan moesten worden was het isoleren van ruimte boven het plafon van grote zaal. Niet een klusje waar je op zit te wachten, toch werd zaterdag met vereende krachten de isolatie naar boven gebracht en zo tussen de stalen constructie door op het plafon gelegd. Of het allemaal zonder kleerscheuren ging kunnen we niet bevestigen. Uit betrouwbare bron weten we dat er een hoofd contact heeft gemaakt met de constructie, hier bleek dan toch de constructie het te winnen. Toch even stevig doorpakken, rond drieën zat de klus er op, helemaal klaar was het isolatie klusje nog niet er bleek meer isolatie nodig dan aanwezig. Maar dit word zeker nog opgelost.
 Nu is nog het raamwerk wat de meeste warmte naar buiten laat, maar ook daar is aan gedacht. Deze week is er ook begonnen met het vervangen van de ramen. Op dit moment zijn de ramen van de grote zaal aan de westkant al vervangen. Volgende week zal ook de oostkant voorzien zijn van nieuwe HR++ ramen. En extra versterkt glas, zodat er nog rustig een balletje getrapt kan worden in de zaal.
Ook de ramen van de kantine en de hal zullen nog worden vervangen. Een mooie bijkomstigheid is dat er twee draairamen in de kantine komen. We kunnen gerust zeggen wat we straks een zuinig Bartoleshûs hebben.  Waar we best wel een trots op mogen zijn, niet alleen op ons dorpshuis ,maar zeker ook op deze bestuurders.