Menu Sluiten

11 november is de dag!

Sint maarten in Visvliet.  Een rustig avondje, mooi weer echt een avond om er op uit te gaan. Voor de kinderen weer een feestje, een snoep feestje. Maar ja corona. Het hele jaar gooit het voor de meeste feestjes roet in het eten. Maar Sint maarten mocht door gaan.

Het advies was hou het bij je eigen dorp of straat. Nu hebben wij niet heel veel kinderen in deze leeftijdscategorie, basisschool kinderen. Toch horen we hier en daar dat er wat bijzonders in de uitdeel zak zat. Bij het Heirhuys is het bijna een traditie dat daar wat warms wordt geserveerd. Helaas mocht je ook daar niet binnen, maar werd je verwend (als je een liedje zong) met een eigen gebakken pannenkoek. Gebakken door een aantal jongeren uit ons dorp. Redmar, Kars, Robin en Rutger hadden het beheer over de pannenkoeken, met Robin als chef bakker. 

Nu weet ik uit ervaring dat ook als er geen liedje gezongen werd er ook pannenkoek op et menu stond. Het was ook een mooi gezicht overal branden lampjes om aan te geven dat de bewoners meededen aan Sint Maarten. Ondanks dat de hoeveelheid kinderen iets onder de verwachte maat was. Voor de bakkers was er uit onverwachte hoek snert, Een Ruil actie Sieta een pannenkoek en de heren snert. 

Voor beide een goede deal. . In het Heirhuys hebben een  15 tal kinderen genoten van een pannenkoek.   Aan de stationsweg zijn een dikken 10 kinderen aan de deur geweest. Zo kregen de kinderen hier en daar een echte verrassing.

Bij Wieke was het een drankje en een bakje snoep,

aan de andere kant van het dorp bij de fam. Dijkstra een zakje popcorn helemaal aangekleed. Denk dat zeker de kinderen niets te kort kwamen en kunnen we  terug zien op een leuke avond. Zeker met de leuke verlichting. Misschien een begin voor de kerstversiering. Zie ook het stukje van het plaatselijk Belang.

Het bericht 11 november is de dag! verscheen voor het eerst op VISVLIET.COM.